tisdag 26 november 2013

Flyttandet

Jag är uppenbarligen rätt usel på detta med att uppdatera min blogg. Jag har ingen aning om jag från och med nu kommer skärpa mig. Jag har insett att det är när jag har mindre att göra som jag kommer ihåg detta fenomen med DETTA forum. Som oftast skriver jag något på min FB sida, men denna så kallade blogg är det som synes värre med.

Min "gilla sida" på FB

För flera år sedan flyttade jag från Fors för att söka lyckan i Stockholm. Den första delen av DEN lyckan blev skapligt förstörd, ibland är inte kärleken var den utger sig att vara… men jag stannade i storstaden och tyckte mycket om pulsen. Jag kom i kontakt med många nya vänner och fick nya idéer
och infallsvinklar. Jag flyttade runt en del, det är detta som är det tråkigaste med Stockholm, bostäder som inte finns för någon som inte kan ta lån…

Jag bodde ett tag som inneboende hos familj i ett hus, hyrde ett rum. Just den här perioden blev det inte så mkt måleri, fast jag gjorde en serie om hemlöshet, jag tycket det låg nära mig :)
Här bodde jag nästan ett år, det trodde jag inte att jag skulle klara, jag var ändå över 30 år… jag blir fortfarande förvånad att det ändå gick så lätt, men det är klart, jag ville flytta till något eget.  Jag hamnade i Gustavsberg, där installerade ateljé i mitt lilla "kök.
Jag blev mer kreativ och inspirerad eftersom jag mådde bättre, för i mitt läge så kan jag inte påstå att kreativitet gynnas av mörker, jag behöver balans och lugn för att skapa och för att kunna tänka.
Jag bodde i ett område som kallades "Promillehill… efter att flera kollegor från Värmdö benämnt det som getto mm så var jag väldigt fundersam, men det var lugnt :)
SÅ fick jag kontakt med min ungdomskärlek… Vi började prata och det utvecklades sig till något som var väldigt bra. Vi kan båda konstatera att det var jäkligt otippat, vilket jag antar att även omgivningen tycker. Det blev en ny flytt för mig. Tillbaka till Fors, till ett stort hus med kyrksal och enorma möjligheter. Här är jag nu.

Bostadsproblem och flyttkartonger är nu borta. Ateljen är stor nog att utvecklas och inspirera till nya verk. Jag har det väldigt bra! Jag återvände med nya erfarenheter, nya vänner och bekanta. Visst kan jag sakna pulsen, men Stockholm ligger nära.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar