tisdag 7 januari 2014

Inget "Brödjobb"

Hela tiden kommer jag på vad jag borde skriva i detta forum, men så blir det ingenting…

Som det är just nu så har mitt jobb på Jula upphört så nu är det mycket fritid här hemma, och jag kan inte påstå att det faller mig i smaken nämnvärt.
Jag har under många år kört en kombo mellan A och F skatt. Det har funkat bra för mig av flera anledningar, både fysiskt och psykiskt.

Men jag får ta tillvara på den tiden som just nu är och helt enkelt lära mig att ta det lite lugnare och ta en dag i taget. Det är inte så att det inte finns saker att sysselsätta sig med.
Dock har jag alltid ett bekymmer när det gäller mig. Jag är ingen morgonmänniska när det gäller skapandet. Jag kommer inte igång förrän kl 14 om dagarna OM det inte ligger en kniv mot strupen. Jag är alldeles degig i huvudet och då kan endast enklare uppgifter klaras av…
Jag är mer effektiv på eftermiddagen eller kvällen och då blir jag väldigt produktiv. Jaha och vad är problemet? I min värld är det normer. Jag har alltid haft dåligt samvete över att jag inte orkar kliva upp på morgonen. Detta gäller inte när jag har ett jobb att gå till utan bara när det gäller min egen tid att måla på. Ytterligare en anledning till att jag mår bra av att ha ett "brödjobb".

Många gissar att jag vill leva på min konst… och ja, visst vore det trevligt, men det är inget mål i sig. Jag behöver det sociala som man får på en arbetsplats med kollegor och jag behöver en stadigt inkomst för att undvika oro. Att dessutom ha en anställning ger nya idéer i det konstnärliga för att jag får människor att bolla tankar med, även om dessa inte har med konst att göra…

I kväll är det en kurs i entreprenörskap och det uppfyller både det sociala och bidrar till idéer och pepp.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar