lördag 2 april 2011

Olika Perioder

Just nu är mitt målande i dvala, men inom kort är jag på gång igen. Det är min sinnesro som är i obalans, jag känner mig lite orkeslös och småstressad (i onödan)
Mitt konstnärliga arbete har fått kliva lite åt sidan i några dagar och nu inväntar jag nästa ledighetsperiod så jag kan få hela fria skapardagar.

Att vid sidan om konsten ha ett brödjobb, ett jobb som inbringar en stadig inkomst, har både fördelar och nackdelar när man är som jag. Jag vill alltid göra mitt bästa och jag är engagerad, det innebär att konst-tankar inte ryms alla dagar... Jag har en del saker jag skulle behöva sätta mig ner och verkligen tänka igenom och forska lite kring... Jag jobbar 50% på Jula ute på Värmdö och trivs bra, det är två olika miljöer att befinna sig i. Som konstnär är det risk för "lappsjuka" och den händer knappast i en affär.

Jag får fundera lite kring mina konstnärliga projekt och upplägg innan jag ger upp denna dag och senare
när jag åker till Avesta där jag kan jobba i min atelje.

         


Kreativitet och skaparglädje är svår att       tvinga fram, den måste få flöda fritt... sen när idéerna är klara i mitt huvud och tankarna nedtecknade, då blir målandet som ett vanligt jobb.

Det existerar ofta en deadline och det finns x-antal timmar som bör gå till målandet. Då kan jag inte ligga framför datorn och slösurfa bara för att jag är lite trött :)

Hittade en artikel på nätet om "brödjobb", kan vara intressant att ta del av, vi är så många i denna situation. http://www.svd.se/kultur/manga-tvingas-ta-brodjobb_174710.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar